• image

ΧΟΧΛΙΟΙ ΜΕ ΓΙΑΧΝΕΡΑ

on Ιανουαρίου 31, 2018

Χοχλιοί με γιαχνερά

Στο οροπέδιο  Λασιθίου από το μήνα Μάρτιο και έπειτα τα χόρτα υπάρχουν σε αφθονία γι' αυτό και το συγκεκριμένο φαγητό είχε και έχει την τιμητική του στο καθημερινό τραπέζι  του Οροπεδίου  αλλά και στη νηστεία της Σαρακοστής.



Υλικά
διάφορα γιαχνερά, σέσκουλα, πράσα, κουτσουνάδες,  στρουφούλια, αρχατζίκους ,τσόχους,  λάμπαθα, σταφυλικάκους, σπανάκι, καυκαλίθρες κ.α
1/2 κιλό χοχλιούς
πολτό από 2 φρέσκιες ντομάτες
1 κουταλιά πελτέ
 πατάτες
 λάδι
 Αλάτι




Διαδικασία

Καθαρίζουμε, πλένουμε και στραγγίζουμε τα γιαχνερά. Βράζουμε και καθαρίζουμε τους χοχλιούς. Σε μεγάλο τσικάλι τσιγαρίζουμε τους χοχλιούς με λάδι. Έπειτα βάζουμε τη ντομάτα, αλατίζουμε και τους αφήνουμε να σιγοψηθούν. Προσθέτουμε τα γιαχνερά, τα αφήνουμε να ψηθούν λίγο και βάζουμε τις πατάτες, τη σάλτσα, λίγο αλάτι ακόμα και λίγο  νερό. Σκεπάζουμε το τσικάλι με το καπάκι  και το αφήνουμε μέχρι να ψηθεί η πατάτα.

Η συνταγή είναι από τον Σύλλογο Γυναικών Οροπεδίου Λασιθίου “Ρέα”.